Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cégmódosítás –  Központi ügyintézés: mi ez? 3.

Cégmódosítás - központi ügyintézés 3.

Üdvözlök mindenkit a mai cégmódosítás, székhely, központi ügyintézés cikk során is!

A múlt alkalommal már elkezdtem szemléltetni azt, hogy hogyan is lehet bejelenteni a központi ügyintézés helyét, hogy ha eltér.

Ez bizony nem más, mint amit már említettem, a létesítő okiratba történő bejegyzés.
Erről írtam hosszabban, hogy a szerződésmintában már eleve találnak rá megfelelő részt is, ahol be tudják írni.

A második lehetőségről írok ma bővebben.

Azt is szintén említettem, hogy az adóhatóságnak tudnia kell róla.

A NAV az egyetlen olyan hivatal, ahol mindenképpen, ha törik, ha szakad, tudniuk kell arról, hogy a székhely, és a központi ügyintézés eltér, kettő helyen található meg, és mi az a kettő pontos cím.

Be kell jelenteni a NAV –nál.

Ehhez természetesen fel kell keresni az adóhatóságot, és érdeklődjék meg, hogy hogyan tudják ezt megeteni.

A cégbíróság számára a fent említett kettőnek az eltérő címe nem releváns, őket nem érdekli.

A cégbírósághoz külön nem kell bejelenteni.

Emiatt ne jusson az az eszükbe, hogy cégmódosítás során a létesítő okirat erre vonatkozó, esetlegesen üres részét kitöltik. Felesleges energia, és pénz kidobás.

Mára ennyit a központi ügyintézésről a cégmódosítás keretein belül.

Ha meg szeretnék tudni, hogy mi is pontosan ez a hely, mire szolgál, akkor tartsanak velem a következő cikk alkalmával is.

0 Tovább

Cégmódosítás –  Központi ügyintézés: mi ez? 2.

Cégmódosítás INGYEN

Ahogyan azt az előző cégmódosítás cikkben is említettem, ígértem, a mai napon is a székhellyel, és a központi ügyintézés helyével fogunk foglalkozni.

Sajnos sok helyen lehetett azt hallani, hogy a gazdasági társaságok kaptak büntetést abból kifolyólag, hogy nem adták meg a központi ügyintézés helyét.

Kinek kell bejelenteni?

Arra igen egyszerű a válasz, hogy kinek kell ezt bejelenteni.

Elsősorban a NAV –nak tudnia kell róla.

Ez nem ajánlott, nem választási lehetőség.

Mindenképpen úgy kell, hogy intézzék a dolgaikat, hogy a NAv –hoz legalább sikerüljön bejelenteni azt, hogy hol található a cég székhelye, és a központi ügyintézésének a helye, hogy ha a kettő eltér egymástól.

Kettő féleképpen tehetik meg a bejelentést.

Az egyik az maga az alapítás során történő beírása az ügyintézés pontos címének.

Ahogy említettem, a szerződésminta lehetőséget ad arra, hogy nagyon egyszerűen, már a kezdetek kezdetén megadják azt, hogy hol is van pontosan az Önök által létrehozni kívánt gazdasági társaságnak a központi ügyintézésnek a helye.

Mi a második lehetőség?

Erre a következő cégmódosítás bejegyzésben fogok részletesebben kitérni.

0 Tovább

Cégmódosítás –  Központi ügyintézés: mi ez?

Cégmódosítás akár INGYEN - Budapesten

A cégmódosítás mai blogban, a központi ügyintézésről írok hosszabban.

Sok mindent érdemes tudni a központi ügyintézésről, ami rendkívül fontos egy gazdasági társaság számára.

A székhellyel, és a székhelyszolgáltatással kapcsolatos az egész.

De azt, hogy pontosan miért is kapcsolható ezekhez, a következőkben fejtem ki részletesen.

Kezdjük az elejétől kezdve.

Amikor a cégalapítás történik, akkor ki kell választani a gazdasági társaság székhelyét. Hogy ha a szerződésminta alapján csinálják az alapítást, akkor észreveszik, hogy van ott egy olyan rész, hogy a központi ügyintézés helyének a megadása.

Hogy ha székhelyszolgáltatás során történik a cégalapítás is, akkor van arra lehetőségük, hogy feltegyék az összes ezzel kapcsolatos kérdéseiket, amelyekre akár azonnali választ is kaphatnak.

A központi ügyintézés a fontos, hogy hol van, és az is, hogy kinek van, és kinek nem lett bejelentve.

Természetesen minden további kérdésre a központi ügyintézéssel és a helyével kapcsolatban, a következő cégmódosítás blogban adok választ.

Tartsanak velem akkor is!

0 Tovább

Cégmódosítás – A cégnév módosítása 3.

Cégmódosítás 1027 Budapest, Bem rakpart 50.

Üdvözlök mindenkit a harmadik cégnév, cégmódosítás témánk részénél.

Sok minden átnéztünk az elmúlt két alkalommal, legyen szó akár arról, hogy milyen jellegű nevet szoktak választani névnek vagy arról, hogy formailag, hogyan is néz ki egy név.

Ma a hasonló cégnevekről lesz szó többek között, de előtte egy kis gyors emlékeztető.

A gazdasági társaság nevét, a Magyarországon hatályban lévő helyesírás előírásai szerint kell megalkotni. Ha rövidítést szeretnénk alkalmazni, akkor annak is megfelelőnek kell lennie a helyesírás szerint.

Formailag kettő részből tevődik össze a név.

Vezérszóból és a cégformából. Ez a sorrendtartás alapja is, mert a vezérszó az, amit mi adtunk a cégnek név, akár a cégmódosítás vagy az alapítás során.

A cégforma az megmutatja, hogy milyen gazdasági társasági típusról is beszélünk tulajdonképpen.

És végül, ami maradt mára az az, hogy megnézzük mit néz a bíróság a hasonló cégnevek esetében.

Először is megnézik, hogy mekkora a hasonlóság, és milyen mértékben. Akkor fogja megengedni az illetékes cégbíróság, hogy használjunk egy nevet, hogyha a hozzánk hasonló névtől négy betű esetén minimum eltér.

Kihangsúlyoznám, hogy betűkről van szó, nem pedig egyéb írásjelről. És nem is karakterekről. És nem is a számok tekintetében nézik a különbséget.

Egyszerű, hogy még a kérelem előtt megnézik, és egyeztetnek a bírósággal, hogy lehet –e használni az Önök által kitalált nevet, így meg lehet úszni a hiánypótlást és az újabb papírok beadását.

Ennyit kell tudni a cégnév megfelelő és hatékony kiválasztásáról, akár cégmódosítás, akár alapítás során kerül kiválasztásra, a szabályok ezen tekintetben nem változnak.
 

0 Tovább

Cégmódosítás – A cégnév módosítása 2.

Ahogyan azt már az előző cégmódosítás cikkben is ígértem, tovább folytatom a cég nevének kitalálásánál és kiválasztásánál további fontos szempontjait.

A magyar helyesírás szabályait követendően kell megalkotni a nevet, és ugyanígy kell eljárni a név rövidítése esetén is.

Amit még fontos tudni, hogy a cégnek a neve kettő részből tevődik össze.

A vezérszó az első. Sorrendiség szempontjából is. Ez nem más, mint az általunk kitalált név. Lehet nevet adni a család után, lehet olyan nevet is adni, ami a tevékenységet nagyban elárulja ( pl. XZY számítógép kereskedés), de bármi fantázia név is jól tud működni vagy , akár egy jól kitalált rövidítés is.

A második a cégforma. Ez a sorrendiség szerint is a második helyen áll, ami azt jelenti, hogy a név után jön az, hogy XYZ Kft., XYZ Bt., XYZ Rt., és így tovább.

Természetesen a cégmódosítás során a nevet is lehet változtatni, de akár egy ezzel együtt egy másik gazdasági társasági forma típusára is átalakulhat a jelenlegi társaság. De ez már bonyolultabb a névválasztásnál, erről majd később.

Ne ijedjünk meg, ha nevet kell választani, csak győződjünk meg arról, hogy jó nevet választunk. Olyat, ami nekünk tetszik.

A következő cégmódosítás téma szintén a névválasztással lesz összefüggésben, de itt megnézzük, hogy mit néz a bíróság az egyforma cégnevek esetében.

0 Tovább

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás

blogavatar

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás 2016, azoknak akiket érdekel a cégmódosítással kapcsolatos minden tapasztalat. Kötelező cégmódosítás

Utolsó kommentek