Cégmódosítás. Mikor szükséges cégmódosítást végrehajtanunk ? Kötelező-e a cégmódosítás ?  

Egyrészt kötelező a cégmódosítás, ha a tagok változnak, vagy ha esetleg a cégünk székhelye megváltozik és ez nem csak a székhelyre, hanem a telephelyre és fióktelepre is vonatkozik.

Cégmódosítás közé tartozik, ha a cégünk nevét változtatjuk meg. Ide tartozik a jegyzett tőke emelése, jegyzett tőke csökkentése. Az átalakulás, pl. szétválás, egyesülés, kiválás. Végezetül ha a cégformánk megváltozik ha korlátolt felelősségű társaságból egyszemélyes társaság lesz.

Most pedig vegyük át azt, amikor a létesítő okiratot módosítjuk a cégmódosítás témakörében maradva.

Az információmat az új Ptk-ból merítettem. Sok változást a cégmódosításban nem fedezhetünk fel 2014 március 15-e óta. Megmaradt a régi szabályozás, hogy a létesítő okiratok (társasági szerződés, alapszabály vagy alapító okirat) két módon változhat, módosulhat. A két technika a következő. Egyik a módosító szerződés, a másik pedig a legfőbb szerv, természetesen a megfelelő többségével, az előre meghatározott módon meghozott határozatával. Mind a két módszer tökéletes ahhoz, hogyha szeretnénk megváltoztatni a létesítő okiratot. Akár az első akár a második módszer alkalmazható nyugodtan. A cégmódosítás során a változásokkal egybe foglalt létesítő okiratot kell az illetékes cégbírósághoz benyújtani.

Ha esetleg nem lenne szükség a létesítő okirat módosítására ( ez akkor fordulhat elő például ha üzletrészt ruháznak át vagy netalántán vezető tisztségviselőt lecserélik) akkor, természetesen nincsen szükség arra, hogy csatolják az egységes szerkezetű okiratot a cégmódosításhoz.