A mai legújabb cégmódosítás bejegyzésben nem lesz másról szó, mint a  kötelező cégmódosítás alatt felmerülő költségek miértjéről.

Tehát a kérdésünk nem más, hogy: Milyen esetben vannak költségek, hogy ha a kötelező cégmódosítás alapvetően ingyenes?

A kérdésnek a fele meg is adja a válaszunk felét, méghozzá azt, hogy a kötelező cégmódosítás 2016 -ben is ingyenes, ugyanúgy, mint ahogyan az tavaly is volt. Viszont vannak olyan esetek, amikor mégis fizetni kell az illetéket és a közzétételi díjat.

Annyit még hozzáfűznék, hogy az ügyvédi díj, illetve egyes esetekben a székhelyszolgáltatás által nyújtott szolgáltatás díja ebbe nem tartozik bele, tehát azt ugyanúgy ki kell fizetni.

Hogy ha a társasági szerződésnek a módosítása nem csak a kötelező elemekre terjed csak ki, és van további áltoztatás, akkor bizony ott már kell mindent változtatni.

A leggyakoribb ilyen eset például, amikor kiderül a módosítás során, hogy a társaság tagjának lakcím változása történt, elköltözött csak nem jelentette be, pedig ez nagyon fontos eleme a társasági szerződésnek.

Attól függetlenül, hogy fontos eleme a lakcím vagy a név, az e-mail, a születési idő, hely stb., attól még ezeknek a további változtatása anyagi vonzattal jár. Méghozzá azért, mert ezek egyéni változások, nem pedig a törvény által kötelezően megszabott változások.

Remélem, hogy sikerült ebből a mini cikksorozatból sok mindnet megtudniuk és hasznukra lesz majd.