Cégalapítás illetve cégmódosítás előtt állóknak fontos, hogy alaposan jól megfontoltam válasszanak cégnevet.

A cégnévnek természetesen vannak kötelező elemei, illetve lehetséges elemei is vannak. A cégnévnek a választott cégforma megnevezését és minimum a vezérszót kell tartalmaznia, tehát a cégnév kötelező tartalmi elemei sorrendben a vezérszó és a cégforma.

Összességében annyi a lényege a vezérszónak, hogy az különbözteti meg más cégektől a mi cégünket. A vezérszó a cégnév első helyén áll ez lehet akár egy mozaikszó vagy esetlegesen rövidítés illetve kifejezés. Fontos, hogy a cégnévben fel kell tüntetni a cég főtevékenységét. A cégnévben legelöl a vezérszónak a legvégén pedig a cégformának kell állnia.

Cégalapítást követően van lehetőségünk arra cégmódosítás keretében, hogy megváltoztassuk a cégnevünket. Az új cégnév kiválasztásánál három elvet kell figyelembe vennünk, amelyek a következőek lennének.

Egyrészt az első a cégvalódiság elve, a második a cégszabatosság és végezetül a cégkizárólagosság elvét is figyelembe kell vennünk.

Következő cikkemben szeretném részletesebben kifejteni  a három elvet amelyek nagyon fontosak a cégmódosításnál, hogy megfelelő cégnevet adjuk a cégünknek.