Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kötelező cégmódosítás - igazítás új PTk-hoz - költségek..

Az új Ptk. sok változást fog hozni a cégalapítások, főleg a kft alapítások terén. Egyik szembetűnő változás az lesz, hogy a kft alapítás törzstőkéje meg fog változni. Ez azonban nem csak az új kft-k érvényes, hanem már a működőkre is. Mit jelent ez pontosan?

Kft cégmódosítás 2014-től... (törzstőke)

Ez egészen egyszerűen annyit tesz, hogy a meglévő kft-ket cégmódosítás keretében törzstőke emelésére kényszerít a törvény, azaz az új Ptk. Tehát minden kft-nek fel kell emelnie a törzstőkéjét minimum 3 millió forintra.

Kötelező törzstőke emelése cégmódosítással költségei.

A kötelező kft törzstőke emelése illeték és közzétételi díjmentes, ha a társasági szerződés módosítása csak az új Ptk. hatálybalépévésel kapcsolatos cégmódosítást tartalmazza, azaz az állam felé egyetlen fillért sem kell ilyenkor fizetni.

Mi a helyzet akkor, ha mást is módosítunk?

Ha a társasági szerződés módosítás másra is kiterjed, akkor sajnos fizetni kell a normál eljárási illetékeket, és közzétételi díjat....

Cégmódosítás magy rutinnal, törzstőke emelés, cégmódosítás 2014 - kft módosítás.

0 Tovább

Cégmódosítás - telephely, fióktelep feltétele, bejelentése

Cégmódosítás - telephely, fióktelep feltétele, bejelentése

Nagyon kevesen tudják a helyes eljárást. Hogyan kell a telephelyet, fióktelephelyet bejelenteni 2012. március 1. óta?

A cégmódosítás egyik leggyakoribb tétele a telephely vagy fióktelep bejelentése.

Telephely, fióktelephely fogalma

Telephely alatt olyan letelepedett üzleti tevékenység gyakorlási helyszínt értünk, ami egy közigazgatási területen fekszik a székhellyel.

Fióktelephely alatt olyan helyet pedig, amelyik kívül esik ezen a körön.

Egy példával ilusztrálva a dolgot: ha budapesten a II. kerületben van cégünk székhelye, akkor a szintén budapesti - csak VIII. kerületi üzletünk telephelynek számít, a szegedi üzletünk pedig fióktelephelynek.

Telephely, fióktelephely bejelentése cégmódosítást igénylő feladat.

2012. március 1-től a telephelyet, fióktelephelyet minden esetben be kell jelenteni ügyvéden/jogtanácsoson keresztül a cégbírósághoz, azt fel kell venni a társasági szeződésbe, alapító okiratba. Nem elég a NAV-hoz bejelenteni! A NAV az ilyen cégbírósági bejelentés nélküli 201-es formanyomtatványon történő telephely, fióktelephely bejelentéseket már hivatalból elutasítja.

Ha telephelyet, vagy fióktelephelyet létesítünk, akkor legkésőbb 15 napon belül meg kell keresni egy ügyvédet vagy jogtanácsost cégmódosítás miatt. A változásbejegyzés illetéke 15.000 forint, a közzétételi díja pedig 3.000 forint - feltéve, hogy nincs más drágább cégmódosítás során kért más változás.

2 Tovább

Cégmódosítás - mikor?

Cégmódosítás - mikor?

Cégmódosítás minden olyan változás a cég életében, ami érinti a társasági szerződést. 

Mik a leggyakoribb cégmódosítás esetek?

- ügyvezetővel kapcsolatos változások

- tagokkal, tulajdonossokkal kapcsolatos változások

- székhelyváltozás

- telephely, fióktelepváltozás

- egyéb cégmódosítás kategóriák, jogi kikötések betétele társasági szerződésbe, melyek nem jelennek meg a cégjegyzékben.

Nem cégmódosítás, és nem kell cégmódosítás miatt cégbírósághoz menni, az alábbi esetekben:

- bankszámlaváltozás, nyitás

- adószámváltozás

- cégjegyzékszámváltozás

Ezek nem cégmódosítások, automatikusan megtörténnek.

A cégmódosítást 30 napon belül kell bejelenteni az illetékes cégbírósághoz, ügyvéd, jogtanácsos igénybevétele kötelező!

0 Tovább

Blog cégmódosítás témakörben

A blog a cégmódosításról fog szólni.

Elsősorban a cégmódosítás 2013-as, a cégmódosítás 2014-es aktuális kérdéseivel fog foglalkozni, iletve a mostanában egyre gyakoribb kötelező cégmódosítással.

A cégmódosítás szükségességéről,  mikor kell céget módosítani, mikor van ügyvéd, jogász segítségére, az egyes cégmódosítási eljárások mennyibe kerülnek, illeték - közzétételi költségtérítés vonzatok stb.

A cégmódosítás blog szerzője régóta dolgozik ezena területen, így alkalma nyílik nap mint nap találkozni annak buktatóival, és legfontosabb kérdéseivel, amelyeket talán sehol sem tárgyalnak az interneten.

A cégmódosítás blog minden olyan személynek íródik, akit érint a cégmódosítás valamilyen apropóból, talán azért mert cége van, netán ilyn cégnek dolgozik, mint könyvelő, vagy esetleg jogtanácsos, ügyvéd, akinek nincs akkora gyakorlati tapasztalati ezekben a cégmódosításos ügyekben.

Tehát elindult a cégmódosítás blogom, frissítés lehetőleg minél gyakrabban.

0 Tovább

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás

blogavatar

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás 2016, azoknak akiket érdekel a cégmódosítással kapcsolatos minden tapasztalat. Kötelező cégmódosítás

Utolsó kommentek