Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cégmódosítás és új Ptk 2014 - nem kell törzstőke emelést kötelezően végrehajtani kft-nél

Sok helyütt lehetett arról olvasni, hogy ha valaki az úk Ptk. hatálybalépése, - azaz 2014. március 15-e után cégmódosítás keretei között társasági szerződést módosít, és azt beadja a cégbíróságra, akkor azt csak úgy fogadják el, ha azt hatályosítják az új Ptk-hoz, azaz pl. kft-k esetében felemelik a törzstőkét 3 millió forintra - ha kevesebb persze.

Nem muszáj felemelni a törzstőkét 3 millió forintra a társasági szerződés módosításánál.

A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának állásfoglalása értelmében meglévő cégek esetében 2016. március 15-ig meg kell emelni a törzstőkét, azonban nem feltétlenül az új Ptk. hatálybalépését követő első cégmódosítás alkalmával!

Amennyiben a cég a cégmódosítás alkalmával nem helyezi magát alá az új Ptk-nak, úgy rá a régi Gt. szabályai irányadóak, azaz nem kell kötelezően megemelnie a törzstőkét 3.000.000 Ft-ra.

Tehát nyugodtan módosíthatja például cég a székhelyét, telephelyét a tulajdonosi viszonyokat, 2016. március 15-ig van ideje a törzstőkét megemelni. 

Ez a hír sok kft-tulajdonos, ügyvezető válláról leveszi a nyomasztó terhet, érezhetően visszaesett az új Ptk. hatálybalépése utáni cégmódosítások száma Magyarországon...

0 Tovább

Kötelező cégmódosítás - igazítás új PTk-hoz - költségek..

Az új Ptk. sok változást fog hozni a cégalapítások, főleg a kft alapítások terén. Egyik szembetűnő változás az lesz, hogy a kft alapítás törzstőkéje meg fog változni. Ez azonban nem csak az új kft-k érvényes, hanem már a működőkre is. Mit jelent ez pontosan?

Kft cégmódosítás 2014-től... (törzstőke)

Ez egészen egyszerűen annyit tesz, hogy a meglévő kft-ket cégmódosítás keretében törzstőke emelésére kényszerít a törvény, azaz az új Ptk. Tehát minden kft-nek fel kell emelnie a törzstőkéjét minimum 3 millió forintra.

Kötelező törzstőke emelése cégmódosítással költségei.

A kötelező kft törzstőke emelése illeték és közzétételi díjmentes, ha a társasági szerződés módosítása csak az új Ptk. hatálybalépévésel kapcsolatos cégmódosítást tartalmazza, azaz az állam felé egyetlen fillért sem kell ilyenkor fizetni.

Mi a helyzet akkor, ha mást is módosítunk?

Ha a társasági szerződés módosítás másra is kiterjed, akkor sajnos fizetni kell a normál eljárási illetékeket, és közzétételi díjat....

Cégmódosítás magy rutinnal, törzstőke emelés, cégmódosítás 2014 - kft módosítás.

0 Tovább

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás

blogavatar

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás 2016, azoknak akiket érdekel a cégmódosítással kapcsolatos minden tapasztalat. Kötelező cégmódosítás

Utolsó kommentek