Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cégmódosítás 2016 4.

A mai legújabb cégmódosítás bejegyzésben nem lesz másról szó, mint a  kötelező cégmódosítás alatt felmerülő költségek miértjéről.

Tehát a kérdésünk nem más, hogy: Milyen esetben vannak költségek, hogy ha a kötelező cégmódosítás alapvetően ingyenes?

A kérdésnek a fele meg is adja a válaszunk felét, méghozzá azt, hogy a kötelező cégmódosítás 2016 -ben is ingyenes, ugyanúgy, mint ahogyan az tavaly is volt. Viszont vannak olyan esetek, amikor mégis fizetni kell az illetéket és a közzétételi díjat.

Annyit még hozzáfűznék, hogy az ügyvédi díj, illetve egyes esetekben a székhelyszolgáltatás által nyújtott szolgáltatás díja ebbe nem tartozik bele, tehát azt ugyanúgy ki kell fizetni.

Hogy ha a társasági szerződésnek a módosítása nem csak a kötelező elemekre terjed csak ki, és van további áltoztatás, akkor bizony ott már kell mindent változtatni.

A leggyakoribb ilyen eset például, amikor kiderül a módosítás során, hogy a társaság tagjának lakcím változása történt, elköltözött csak nem jelentette be, pedig ez nagyon fontos eleme a társasági szerződésnek.

Attól függetlenül, hogy fontos eleme a lakcím vagy a név, az e-mail, a születési idő, hely stb., attól még ezeknek a további változtatása anyagi vonzattal jár. Méghozzá azért, mert ezek egyéni változások, nem pedig a törvény által kötelezően megszabott változások.

Remélem, hogy sikerült ebből a mini cikksorozatból sok mindnet megtudniuk és hasznukra lesz majd.

 

0 Tovább

Cégmódosítás 2016 3.

Idén harmadik kötelező cégmódosítással foglalkozó bejegyzésünkhöz értünk, ahol megnézzük, hogy milyen költségek várhatóak ebben az esetben.

Még egyszer felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a kötelező cégmódosítás 2016. március 15-ei dátummal lezárul.

Eddig a pillanatig minden gazdasági társaságnak be kell adnia a papírokat az társasági szerződését illető változások tekintetében.

Ezek a változások a kötelező elemeket érintően merülnek fel, ami azt jelenti, hogy így akarják egységesíteni a társaságokat az alapjaiktól kezdve. Vagyis, hogy mindenki ugyanolyan feltételekkel és szabályokkal működjön, jöjjön létre vagy szűnjön meg. A kötelező cégmódosítás során emiatt semmilyen anyagi költség nem merülhet fel egy cég számára sem.

Vagyis ez azt jelenti, hogy a kötelező cégmódosítás ingyenes.

Természetesen van olyan eset, amikor igenis fizetni kell a szokásos illetéket illetve közzétételi díjat, de arról már csak a következő cégmódosítás bejegyzésben mesélek majd.

Tartsanak velem, hogy többet megtudhassanak erről a témáról.

 

0 Tovább

Cégmódosítás 2016 2.

A kötelező cégmódosítás 2016 -ban a végéhez közeledik, mivel lassan az összes olyan cégnek be kell adnia a társasági szerződésére vonatkozó módosítását, akik eddig nem tették meg.

A beadás nem egy nagy ördöngősség, csupán csak a megfelelő szakemberek segítsége kell hozzá.

Hova tudunk menni segítséget kérni a kötelező cégmódosítás miatt?

Voltaképpen olyan szakembereket kell felkeresni, akik be tudják adni ezeket a papírokat. Ezek pedig az ügyvédek, jogászok lennének. Nem kell feltétlenül egyből ügyvédi irodára gondolni, hiszen van sok egyéb olyan iroda, ahol ezt a meg tudják oldani az ügyfelek számára.

Ilyen példának okáért a székhelyszolgáltató iroda is. Ezek a székhelyszolgáltatás tevékenységével foglalkozó irodák összeköttetésekben vannak ügyvédekkel és így hogyha esetleg más szolgáltatást is igénybe szeretnének venni, akkor azt kedvezményesen tudják megtenni.

A következő kötelező cégmódosítás 2016 bejegyzésben megtudhatják, hogy milyen anyagi vonzata is van ennek a módosításnak.

 

0 Tovább

 Cégmódosítás 2016

Köszöntök Mindenkit 2016-ban is az új cégmódosítás bejegyzés során. Ez az év fontos a kötelező cégmódosítás szempontjából, hiszen idén jár le a határidő.

Milyen határidő pontosan?

2014. március 15-én lépett hatályba a Polgári Törvénykönyv, amelyet a mai napon is mindenki használ és remélhetőleg még jó ideig használni is fog.

Mi a jelentősége annak, hogy új a Polgári Törvénykönyv?

Csupán annyi, hogy ezzel a gazdasági társaságokat érintő minden egyes kis apró részlet ez alá a Törvénykönyv alá kerül véglegesen és visszavonhatatlanul.

A megalapítástól kezdve a működésén át, egészen a megszűnéséig ezt kell alkalmazni. Emiatt azok a gazdasági társaságok, amelyek a 2014-es dátum előtt keletkeztek, új társasági szerződést kell, hogy beadjanak a Cégbíróságnak.

A cégmódosítás több mindenre kiterjedhet, de a mi esetünkben a legfontosabb az, hogy az alapvető változások egységesítése szempontjából a lényegi, a törvény által meghatározott elemek minden gazdasági társaság esetén meg legyen.

Erre szolgál a kötelező cégmódosítás is, amelynek a határideje 2016. március 15.

0 Tovább

Bt kötelező cégmódosítás 2.

Az előző bejegyzést ott hagytam abba, hogy a gazdasági társaságokról szóló törvényre lehet hivatkozni, de a benne szereplő dolgokra pontosan és részletesen már nem.

A kötelező cégmódosítás egyenlőre csak a Bt és a Kkt esetében esedékes ebben az évben. A többi jogi személy, majd egy év múlva ilyenkor kerül sorra.

Amire figyelni kell, hogy eltér-e vagy sem, azok a következők:

- Helytállási kötelezettség harmadik személlyel szemben. Nem lehet a Ptk-tól eltérő a megállapodás.

- Ptk. rendelkezésével ellentétes az, hogy olyan legyen ügyvezető, aki nem tagja a társaságnak.

- Az a személy, aki örökösként válik taggá, nem kötelezhető a vagyoni hozzájárulásra.

- A létesítő okiratban szereplő rendelkezés, amely megfosztja a társaság tagját a szavazati jogától, SEMMIS.

- Abban az esetben, hogyha a társasági jogviszony megszűnik, akkor elszámolási kötelezettség van. Az ezzel ellentétes bármilyen rendelkezés (kizárás, korlátozás vagy hátrányosabb helyzetet teremt, mint, amit a Ptk. megenged), szintén SEMMIS.

Mindezek megmutatják, hogy milyen jellegű részekre, rendelkezésekre kell odafigyelnünk, amikor megtesszük az összehasonlítást a hatályos Ptk., és a jelenlegi létesítő okirat között.

Ügyeljünk arra, hogy a megvizsgálásnak meg kell történnie március 15-ig, a cégmódosítás beadásának, pedig április 15-ig.

Több, mint 100 ezer cég, létesítő okiratának kötelező cégmódosítása fog sorra kerülni az elkövetkezendő időkben, tehát egyszerűbb és biztonságosabb, minél hamarabb átnézni és benyújtani a Bt alapítás és Kkt alapítás során meghozott létesítő okirati rendelkezések cégmódosítását.

Bátran vegyék igénybe az ügyvédi munkát, ezen nem érdemes spórolni, hiszen így nyilván gyorsabb, hatékonyabb és egyszerűbb is lesz. Ha cégalapítás folyik, akkor természetesen csak a hatályos jogszabályok alapján hozzák meg az okirati rendelkezéseket.

Cégmódosítás, Bt alapítás, Kötelező cégmódosítás 2015

0 Tovább
«
12

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás

blogavatar

(új) INGYEN cégmódosítás + székhelyszolgáltatás 2016, azoknak akiket érdekel a cégmódosítással kapcsolatos minden tapasztalat. Kötelező cégmódosítás

Utolsó kommentek